Meer klanten bereikt

Door telefonische opvolging

35% lagere CPL

Minder kosten per lead

Lagere advertentiekosten

Wegens voldoende leads

Casestudy: Zonnepanelen Campagne

VG Media staat voor persoonlijke aandacht en resultaat. Wij zijn gespecialiseerd in het verkrijgen van meer leads en helpen daarmee onze klanten om een gezondere business op te bouwen. Onze aanpak is gericht op het leveren van maatwerkoplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van elke klant.

Doelstellingen

Deze casestudy focust op een project voor een zonnepaneel website, waarbij het primaire doel was om de kosten per lead (CPL) te verlagen. De klant wilde de leadkosten verminderen om zo een hogere return on investment (ROI) te realiseren.

Aanpak en strategie

Om de doelstellingen te bereiken, hebben we een uitgebreide strategie toegepast, bestaande uit de volgende stappen:

1. Analyse en planning

 • Marktonderzoek: We hebben de markt en de concurrentie geanalyseerd om inzicht te krijgen in de meest effectieve benaderingen.
 • Doelgroepbepaling: Op basis van demografische gegevens en interesses hebben we verschillende doelgroepen gedefinieerd.

2. Optimaliseren creatives

 • Diverse creatives: We hebben meerdere sets van creatives ontwikkeld en getest, inclusief afbeeldingen, video's en teksten, om te bepalen welke het beste aansloten bij de doelgroep.
 • A/B Tests: Door A/B-tests uit te voeren, konden we vaststellen welke creatives en boodschappen het meest effectief waren in het genereren van leads.

3. Uitvoer campagne

 • Complete meta strategie: We hebben de campagnes uitgevoerd op beide meta platforms om zo een breed bereik te garanderen.
 • Optimalisatie: Continu monitoren en optimaliseren van de campagnes op basis van real-time data en feedback, wat leidde tot verbeterde prestaties en lagere kosten per lead.

Resultaten

Onze aanpak resulteerde in een significante verlaging van de kosten per lead. De belangrijkste resultaten zijn:

 • 35% Lagere CPL: Door de efficiënte targeting en optimalisatie hebben we een gemiddelde verlaging van 35% in de kosten per lead weten te realiseren.
 • Verbeterde kwaliteit van de leads: Naast lagere kosten, was er ook een verbetering in de kwaliteit van de gegenereerde leads, wat leidde tot een hogere conversieratio.

Opvolgstrategie

Om de leadconversie te maximaliseren, namen we ook de opvolging van de leads volledig uit handen van de klant. Dit proces omvatte:

 • Initiële benadering: Wij benaderden de leads voor een eerste gesprek, waarin we hun interesse en behoeften konden peilen.
 • Kwalificatie en doorsturen: Alleen gekwalificeerde leads werden doorverwezen naar onze partners, waardoor de kans op succesvolle conversies werd vergroot.

Succesvol resultaat

De samenwerking met de zonnepaneel website heeft laten zien dat een strategische en datagedreven aanpak kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en verbeterde resultaten. Door diverse creatives en doelgroepen te testen en de opvolging efficiënt te beheren, hebben we een succesvolle casestudy gerealiseerd die de kracht van VG Media’s expertise in leadgeneratie onderstreept.

Adviesgesprek inplannenBekijk meer cases

Adviesgesprek inplannen

Wil je dat jouw website ook beter gevonden wordt? Laten we dit samen uitwerken tijdens een oriënterende meeting.

Tijdens zo’n oriënterende meeting komt het volgende aan bod:

 • Waar je website nu staat
 • Welke zoekwoorden interessant zijn voor jouw website
 • Hoe we dit aan gaan pakken

Druk op de knop hieronder om een adviesgesprek in te plannen met Calendly. Even bellen kan natuurlijk ook.